-
Priprema15 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Jednostavan način da pripremite oradu s citrusima.
Pećnicu zagrijati na 170°C.
Oguliti krompir, luk i bijeli luk. Luk izrezati na kocke, luk na četvrtine, a bijeli luk sitno isjeckati.
Narandžu i limun isjeći na kriške i ostaviti po strani.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
Na njega staviti prethodno očišćene ribe, a oko njih rasporediti krompir i luk.
Bijeli luk ravnomjerno rasporediti unutar riba, a zatim u ribe ubaciti i po krišku narandže i limuna. Ostatak voća poredati po ribama.
Pouljiti maslinovim uljem i začiniti biberom i soli.
Peći oko 40 minuta na sredini pećnice.
Orada s krompirom i lukom
Sastojci
Follow The Directions
Jednostavan način da pripremite oradu s citrusima.
Pećnicu zagrijati na 170°C.
Oguliti krompir, luk i bijeli luk. Luk izrezati na kocke, luk na četvrtine, a bijeli luk sitno isjeckati.
Narandžu i limun isjeći na kriške i ostaviti po strani.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
Na njega staviti prethodno očišćene ribe, a oko njih rasporediti krompir i luk.
Bijeli luk ravnomjerno rasporediti unutar riba, a zatim u ribe ubaciti i po krišku narandže i limuna. Ostatak voća poredati po ribama.
Pouljiti maslinovim uljem i začiniti biberom i soli.
Peći oko 40 minuta na sredini pećnice.
Ocijeni